Sfeervol landhuis Emmeloord

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst, Albert Dunning en
Theo Weijs

Aannemer:
Bouwbedrijf Doorn

Opdrachtgever:
Particulier

Status:
Opgeleverd

Een sfeervol landhuis in Emmeloord te midden van boerenakkers en weilanden is de beste manier om deze bijzondere woning te omschrijven. Om eer te doen aan de omgeving en zijn historie (vroeger was dit een boerenerf) hebben we gekozen voor een ontwerp waarin de karakteristieken van de polder terugkomen. 

 

Boerderijwoningen die los staan van de schuren zijn typisch voor de Noordoostpolder. In dit ontwerp komt dat principe terug in het bijgebouw dat door de gebinten en de zwart, houten gevel iets weg heeft van een schuur.

 

De woning zelf valt door de bakstenen in aardse tinten (van rood tot donkerbruin) meteen op. Door de compositie van de kozijnen in de Delftse School architectuur, de kap en het slanke volume doet de voorzijde van het huis meteen denken aan een oude boerderijwoning. Aan de achterzijde opent en verlaagt de woning zich en hebben de bewoners een panoramisch uitzicht op de groene landerijen. 

 

Door te kiezen voor brede ramen komt er veel licht binnen. De houten gebinten zorgen hier voor een landelijke sfeer. De carport, die met het huis verbonden is, is in de lijnvoering van de kap opgenomen. Gekoppeld aan de bijkeuken en de achterdeur zal deze een centrale rol spelen bij het dagelijks thuiskomen. Op een boerderij kom je tenslotte via de achterdeur binnen.

 

De markante schoorsteen, de fitnessruimte en de serre maken dit prachtige landhuis compleet. Om toch ook het dakterras niet te vergeten waar de bewoners ’s avonds de zon kunnen zien ondergaan met een goed glas wijn.

Home | onze projecten | Vrijstaande woningen | Sfeervol landhuis Emmeloord
arrow
Van der Linde

Van der Linde

10
Korfker Architecten | ymake