Robuuste schuurwoning in Nagele

Architect:
Gerben ter Horst

Aannemer:
Hetebrij Bouw BV

Opdrachtgever:
Particulier

Status:
Afgerond

Op een erf buiten de dorpskern van Nagele hebben we deze robuuste schuurwoning ontworpen. De woning past in het beleid van de gemeente Noordoostpolder m.b.t. de ‘mogelijkheden voor wonen op erven’.

 

Dit beleid is ontstaan uit de wens om het platteland een tweede jeugd te geven. Steeds minder erven worden agrarisch gebruikt en het platteland gaat er dan ook anders uit zien. Om de regio aantrekkelijk te houden biedt de gemeente eigenaren van boerenkavels de kans om extra woningen op hun erf te plaatsen. Zo is ook het geval bij deze schuurwoning.

 

In het ontwerp van deze woning is recht gedaan aan de historie van de gesloopte schuur. Door grove, houten planken te gebruiken én te kiezen voor een strakke vormgeving ontstaat een eigentijdse vertaling van een oude boerenschuur. Op het dak komen stalen dakplaten te liggen.


 Door op de begane grond een slaapkamer met aangrenzende badkamer te realiseren is de woning levensloopbestendig. De bewoners kunnen dan ook de rest van hun leven genieten van de omringende akkers. En niet alleen vanuit de slaapkamer, maar ook vanaf de veranda bij de woonkamer.
Home | onze projecten | Vrijstaande woningen | Robuuste schuurwoning in Nagele
arrow
barelds_header

barelds_header

10
Korfker Architecten | ymake