Inbreiding Irisstraat Goor

Architect:          

Alje Korfker en Gerben ter Horst                           

 

Opdrachtgever:

Ploegstate BV

 

Status:

In ontwikkeling

Met fraaie metselwerkaccenten, een geleding van de gevel en subtiele hoogteverschillen is dit nieuwe appartementengebouw naadloos ingepast in de dorpse context van Goor. Het vormt het sluitstuk van deze inbreidingslocatie waar wij sinds 2007 aan hebben gewerkt. Een oude, afgekalfde bedrijfslocatie nabij het centrum omgevormd tot een prachtige, nieuwe woonwijk.

 

Het plangebied is gelegen tussen de Irisstraat en de Anjerstraat in het centrumgebied van Goor. Het perceel van ca. 5700 m² was eigendom van een ondernemer en was bebouwd met verkoopruimtes, opslaghallen en een woning. Echter, vanwege de slechte bouwkundige staat van de gebouwen moest het gebruik gedeeltelijk gestaakt worden.

 

Het gebied leende zich vanwege de centrale ligging in Goor bijzonder goed voor een herontwikkeling c.q. inbreiding. Om de logistiek op het terrein te verbeteren is tevens het naastgelegen kerkgebouw van de baptistengemeente bij de plannen betrokken. Deze is gesloopt en op een andere plek op het terrein nieuw gebouwd.

 

Het plan beslaat een nieuwbouw van het kerkgebouw, commerciële ruimtes op straatniveau met daarboven appartementen en in de achtergelegen nieuw te ontwikkelen wijk 17 starterswoningen, 15 patiowoningen, een 2-onder-1-kap en een vrijstaande woning.

 


Home | onze projecten | Gebiedsontwikkeling | Inbreiding Irisstraat Goor
arrow
Irisstraat Goor

Irisstraat Goor

10
Korfker Architecten | ymake