MFA Rutten

Architect:
Martijn Linde

Projectteam:
Harm Korfker, Martijn Linde en Siebren Bos

Opdrachtgever:
Gemeente Noordoostpolder

Adviseur:
Project- en Bouwmanagement Giezen

Status:
In uitvoering

Rutten is bezig met de realisatie van een Multi Functionele Accommodatie waarin scholen, peuterspeelzaal, kinderopvang, dorpshuis en sport zich onder één dak bevinden. Wij hebben getekend voor het ontwerp en ons daarbij laten inspireren door de rechthoekige polderarchitectuur. Stoer metselwerk met fraaie details en een raamindeling geïnspireerd op de Delftse school maken het uiterlijk van het gebouw aan de Sportweg compleet.

Ondanks het feit dat het om een multifunctioneel gebouw gaat is er voor iedere organisatie een aparte ruimte. Zo heeft de voetbalkantine een bar die uitkijkt op het hoofdveld, de basisschool een aparte ingang en de kinderopvang een eigen buitenspeelgebied. In de centrale hal is een dorpshuis gecreëerd waar jong en oud de hele dag door terecht kan. Knutselen aan de handwerkbank, met vrienden een potje biljarten of met het hele gezin een voorstelling bekijken kan allemaal in deze 'huiskamer van Rutten'. Bij de bar zijn versnaperingen te krijgen.

Overigens is de buitenkant net zo belangrijk als het gebouw zelf. De bosrand langs de voetbalvelden moet zowel een intiem als een weids gevoel oproepen. En als je na het parkeren in de richting van de ingang wandelt vang je tussen de bomen door al een glimp van het gebouw op. En dat allemaal met een mooi gefilterde lichtinval.


Home | onze projecten | Scholenbouw | MFA Rutten
arrow
mfa-rutten02

mfa-rutten02

10
Korfker Architecten | ymake