Rijwoningen Emmelhage Emmeloord

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst, Robin Frings en
Harm Korfker

Opdrachtgever:
Gemeente Noordoostpolder

Aannemer:
Bouwtotaal Emmeloord

Status:
Schuurwoningen en de Noordoostpolder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De regio ligt niet voor niks bezaaid met landerijen en boerenschuren. In de wijk Emmelhage hebben wij die typische polderschuur een modern jasje gegeven in het ontwerp van 10 rijwoningen.

Typisch aan een schuurwoning is de langgerekte kap met grote overstrekken. Om ook de natuurlijke materialen, zoals hout, niet te vergeten. In dit ontwerp zorgen de grote ramen en het gebruik van een lichte kleur baksteen voor extra sfeer.

Om het schuurtype aan te passen aan een rijtjeswoning is het dak aan de voorzijde 'geknikt'. Daarnaast is de gootlijn opgetild en hebben we ervoor gekozen om het dak door te laten schieten. Om die manier ontstaat op subtiele wijze een veranda. Aan de voorkant is tevens ruimte voor een tuin zodat er levendigheid en kleur in de straat ontstaat.

De rijwoningen in Emmelhage zijn ruim van opzet en voor zowel gezinnen als starters een fijne plek om te wonen. En omdat de woningen duurzaam en gasloos zijn kunnen bewoners er nog jarenlang van genieten. 
Home | onze projecten | Woningbouw | Rijwoningen Emmelhage Emmeloord
arrow
emmelhage-achtergrond

emmelhage-achtergrond

10
Korfker Architecten | ymake