Renovatie gemeentehuis Putten

Projectteam:

Gerben ter Horst, Esther Lammerink, Regina Rodermond, Arie Dam, Albert Dunning en Harm Korfker

 

Opdrachtgever:

Gemeente Putten                              


Installatieadviseur:

DWA, Rijssen

 

Aannemer bouwkundig:

Van Norel Bouwgroep, Epe

 

Aannemer E&W installaties:

BAM Installatietechniek

 

Duurzaamheid:

Labelsprong van F naar A

 

BVO:

6500 m²


Fotograaf:

Rob van Esch | architectuurfotograaf




 

 

Omschrijving:

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw is een van de belangrijkste uitgangspunten in de renovatie van het gemeentehuis in Putten. Wij wonnen de architectenselectie voor dit project in juli 2017 en eind 2018 is de verbouwing gestart.

 

In het ontwerp hebben wij de drie uitgangspunten vanuit de gemeente Putten volop in de schijnwerpers gezet. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast is de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er eeen licht en ruimtelijk ontvangst ontstaat.

 

Een belangrijk uitgangspunt is het verankeren van het gemeentehuis in zijn omgeving. Het gebruik van metselwerk maakt dat het gebouw aansluit op de bestaande baksteenarchitectuur van Putten. Op deze manier blijft het gemeentehuis integraal onderdeel van de dorpse structuur. De transparante gevels worden gecombineerd met verticale houten stijlen die verwijzen naar Putten als bomendorp. De warme uitstraling van het hout versterkt het gevoel van gastvrijheid.

 

Het ontwerp is op alle fronten duurzaam. De bouwfysische aanpassingen, verbetering van de schil, hergebruik van materialen en de nieuwe hoogwaardige installatie maken dat er een labelsprong wordt gemaakt van F naar A.

 

Ook het interieur is onder handen genomen. Uitgangspunt is een interieur dat rust uitstraalt en aansluit op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

 

Momenteel wordt het project gefotografeerd. De eerste foto is in de header te zien. Binnenkort volgt meer. Voor een mooie indruk van het gebouw zie dit artikel in de Stentor.

Home | onze projecten | Publieke gebouwen | Renovatie gemeentehuis Putten
arrow
putten-gemeentehuisheader-proj

putten-gemeentehuisheader-proj

10
Korfker Architecten | ymake