Nieuwe villa in de Wellerwaard

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst, Albert Dunning
en Anton Boschma

Opdrachtgever:
Particulier

Status: 
In ontwikkeling

Robuustheid en lichtheid op een prachtige plek

Deze villa in Emmeloord met een eigentijdse uitstraling en warme, natuurlijke materialen past heel mooi in dit nieuwe stukje natuur. De opdrachtgever heeft een ruime kavel verworven in de villawijk de Wellerwaard. Deze villawijk maakt onderdeel uit van een recreatiegebied, gelegen in een nieuw stukje natuur. De wijk biedt een landelijke woonomgeving direct gelegen aan het water.

 

De opgave was om een mooie, kwalitatieve villa te ontwerpen die past bij de uitgestrektheid van de Wellerwaard. Een mooie ruime woning waarbij eigentijdsheid in uitstraling samen gaat met warme materialen; materialen die passen bij de nieuwe natuur.

 

Dit heeft geleid tot een verrassend compleet ontwerp waarbij de materialen een verhaal vertellen over het landschap en de eigentijdsheid van de architectuur de bewoners weerspiegelt.

Met hout, riet, staal en een unieke, stoere gevelsteen wordt een moderne gedetailleerde uitstraling gecreëerd.

 

Door de woning over dwars te zetten maken we optimaal gebruik van de grote kavel die aan de achterzijde aan het water ligt. De kap in riet met een afwijkende vorm geeft de woning karakter.

De moderne elementen bij de entree en dakkapellen zorgen voor openheid richting de straat en versterken het eigentijdse beeld.

Met de bijbouw met overkapping vormt de villa een geschakeld ensemble. De daklijn volgt de contour van de bijbouw en verbindt de verschillende onderdelen. De carport, de berging, de veranda de hoofdbouw worden samengesmeed tot een dynamisch geheel.

Aan de achterzijde opent de woning zich bijna volledig. Door het veelvuldig toepassen van glazen schuifpuien wordt een naadloze verbinding met de natuurrijke buitenruimte gecreëerd. Hier gaan het huiselijke leven en het buitenleven hand in hand. Een groot, minimalistisch gedetailleerd overhoeks kozijn in de woonkamer zorgt daarbij op elk moment van de dag voor een geweldig panorama.

 

Kortom een bijzondere villa die de tegenstelling van robuustheid en lichtheid, ambachtelijkheid en moderniteit op een schitterende wijze in zich weet te verenigen.

Home | onze projecten | Vrijstaande woningen | Nieuwe villa in de Wellerwaard
arrow
hendriksheaderproject

hendriksheaderproject

10
Korfker Architecten | ymake