Kinderdagverblijf Almere Poort

Architect:

Gerben ter Horst

 

Opdrachtgever:

Renate van Westen en 

Leo van Belzen Kindercentrum Almere

www.kindercentrumalmere.nl

 

Status:

In ontwikkeling

"We willen het anders doen." Met die woorden begon het gesprek om te komen tot een ontwerp

voor dit nieuwe kinderdagverblijf in Almere Poort. De opdrachtgever had een sterk beeld van hoe het kinderdagverblijf eruit moest komen te zien. Alleen, hoe dit te vertalen naar een concreet bouwplan? Daar kwamen wij om de hoek kijken.

 

De opdrachtgever wilde een onderkomen creëren dat sfeervol en welhaast agrarisch zou aandoen. De inspiratiebron lag in Noord-Hollandse stolpboerderijen; die uitstraling wilde men terugzien in het ontwerp. Een stolpboerderij kenmerkt zich in de statige gevel aan de voorzijde en het boerderijvolume dat van oudsher zowel de woning als de stal herbergt. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het ontwerp van het kinderdagverblijf dat een formele voorgevel heeft gekregen. 

 

Een kantoor naast de ingang, ruime opvangruimtes en een speelhal domineren het interieur. Aan de buitenkant zorgen de houten wandafwerking, de hooiberg en de dieren voor de gemoedelijke, agrarische beleving. En dat middenin de Almeerse nieuwbouwwijk Almere Poort.

 

Kortom, een mooi ontwerp waarbij de kwaliteiten van de stolpboerderij worden gecombineerd met de eisen van een hedendaagse kinderopvang. 

Home | onze projecten | Zorg | Kinderdagverblijf Almere Poort
arrow
almere

almere

10
Korfker Architecten | ymake