Nieuwbouw kantoor Hartman Urk

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst, Robin Frings en 
Theo Weijs

Aannemer:
De Flux

Opdrachtgever:
Hartman Marine Shipbuilding BV

Status:
In uitvoering


Meebouwen aan de toekomst van Urk is wat we doen met het nieuwe kantoor van Hartman. Net zoals in het vissersdorp zelf komen oud en nieuw samen in het gebouw. Door het strak vormgegeven kantoor op een fundering van gebruikte materialen, zoals baksteen en hout, te zetten wordt er in het gebouw recht gedaan aan zowel heden- als verleden.

 

Achter het kantoor zijn de contouren van de haven van Urk en de masten van de schepen zichtbaar. De link met het traditionele Urk is gelegd. De grote, glazen puien aan de voorzijde zorgen juist voor een moderne look.

 

Om aan te sluiten bij de schaal van de naastliggende panden is het gebouw opgetild. Daardoor ontstaat tussen de stevige kolommen ruimte voor parkeerplekken. De zijkant van het kantoor is tevens bijzonder vanwege het verspringende plaatmateriaal. Door bij een deel van de platen een zijde speels op te lichten ontstaat een natuurlijke golfbeweging die refereert aan het wateroppervlakte van het IJsselmeer dat altijd in beweging is.

 

Vanwege de ligging aan één van de toegangswegen van Urk én het feit dat Hartman een internationale speler is in de scheepsbouw en rederij, heeft het gebouw een iconische en beeldbepalende uitstraling gekregen. De donkerkleurige platen geven het gebouw in combinatie met de glazen puien een hi-tech uitstraling. Dat past goed bij Hartman, want het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het bouwen van innovatieve commerciële schepen, maar ook in het overzees verplaatsen van bijvoorbeeld windmolens. De nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van techniek spelen daarin een belangrijke rol.

 

In het interieur is de hoogwaardige industriële look doorgevoerd door de open plafonds en de stalen constructies die op bepaalde plekken duidelijk zichtbaar zijn. Oud metselwerk, groene wanden en sfeerverlichting brengen warmte binnen. Al met al een mooie vernieuwing voor Urk.


Home | onze projecten | Kantoren | Nieuwbouw kantoor Hartman Urk
arrow
hartman

hartman

10
Korfker Architecten | ymake