Energieneutraal kantoor Hartman Marine Group Urk

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever:
Hartman Marine Group

Aannemer:

De Flux Scheepsbetimmering & Bouwbedrijf

Installateur:

Hartman Installatie


Fotograaf:

Jonathan van Dijk, Sterker in Beeld


Status:
Gerealiseerd


Aan de Sluisweg, één van de toegangswegen van Urk, realiseerden wij het nieuwe kantoor voor Hartman Marine Group. Hartman bouwt en exploiteert innovatieve, zeewaardige transportschepen. Door een strak vormgegeven kantoor om een kern van baksteen en staal te ontwerpen ontstaat een spannende combinatie van een robuuste, industriële sfeer en een moderne, innovatieve uitstraling.

 

Het gebouw is opgetild om op de relatief kleine kavel voldoende parkeerruimte te creëren tussen de kolommen. De voor- en achtergevel worden gevormd door grote panoramische vensters. In de nabije toekomst verdwijnt de grote werf achter het kantoor en ontstaat een prachtig panorama over de oude haven en het IJsselmeer. De dichte geveldelen zijn uitgevoerd in stalen cassettes die verspringen in richting en hoogte waardoor een levendig en speels effect optreedt, een knipoog naar de rimpeling op het water.

 

Door de combinatie van een goed geïsoleerde gevel, een duurzame installatie en extra zonnepanelen is het kantoor energieneutraal.

constructies die op bepaalde plekken duidelijk zichtbaar zijn. Oud metselwerk, groene wanden en sfeerverlichting brengen warmte binnen. Al met al een mooie vernieuwing voor Urk.


Home | onze projecten | Kantoren | Energieneutraal kantoor Hartman Marine Group Urk
arrow
hartman-urkprojectpage

hartman-urkprojectpage

10
Korfker Architecten | ymake