Gemeentehuis Putten

Projectarchitect:
Gerben ter Horst

Interieurarchitecten:
Regina Rodermond en Esther Lammerink

Opdrachtgever:
Gemeente Putten

 

Installatieadviseur:

DWA 

 

Aannemer bouwkundig:

Van Norel Bouwgroep 

 

Aannemer E&W installaties:

BAM Installatietechniek

 

Fotograaf:

Rob van Esch

 

Duurzaamheid:

Labelsprong van F naar A

 

BVO:

6500 m²


Status:
Gerealiseerd

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw was een van de belangrijkste uitgangspunten in de renovatie van het gemeentehuis in Putten. Wij wonnen de architectenselectie voor dit project in juli 2017, eind 2018 is de verbouwing gestart en in september 2019 werd het opgeleverd.

 

In het ontwerp hebben wij de drie belangrijke uitgangspunten vanuit de gemeente Putten handen en voeten gegeven. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast is de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er een licht en ruimtelijk ontvangst ontstaat.

 

In het ontwerp van het interieur was uitgangspunt dat het rust zou uitstralen en zou aansluiten op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

 

Zie voor een uitgebreide projectomschrijving een van de volgende vaktijdschriften:

Achitectuur.nl

De Architect

Architectenweb

 

Overige media:

Voor een mooie indruk van het gebouw zie dit artikel in De Stentor

Home | onze projecten | Kantoren | Gemeentehuis Putten
arrow
Putten_kantoor

Putten_kantoor

10
Korfker Architecten | ymake