Nieuwbouw kantoor Hartman

Projectarchitect:
Gerben ter Horst

Interieurontwerper:
Martine Vondermassen-Geurtzen

Opdrachtgever:
Hartman Marine Shipbuilding BV

Status:
In ontwikkeling

Een stijlvol industrieel interieur dat ambacht uitstraalt

 

Het doel was een interieurontwerp te maken dat industrieel aandoet en ambacht uitstraalt. De basis wordt gevormd door de glazen wanden met zwarte metalen kaders met daarin een combinatie van glas en ribbelglas. Met het ribbelglas wordt de transparantie gedoseerd.  De kern van het kantoor met de entree en het trappenhuis is van binnen en buiten uitgevoerd in robuust metselwerk. Dit bepaalt ook het beeld van de kantoren in het hart van het gebouw.

Bij binnenkomst ervaar je de openheid en gastvrije sfeer. Bij binnenkomst wordt je naar de trap of lift begeleid  die op de eerste verdieping uitkomt bij de entreebalie. Deze is robuust in zijn vormgeving, geïnspireerd op de meerpalen die je in havens tegenkomt.  De vloer van de verdieping is uitgevoerd in betonlook gietvloer om zo een mooie egale vloer te krijgen, met goede akoestische eigenschappen, die toch robuust oogt.

 

Achter de balie staat een hoge, grote groepstafel met krukken. Hier kunnen de medewerkers pauze houden en zicht houden op wie er binnenkomt. Daarnaast is er voor de medewerkers een lounge bedacht aan de andere zijde van de verdieping. Hier kun je samen aan een voetbaltafel even stoom af blazen. 

 

Doordat er een uitnodigende lounge voor de entreebalie is geplaatst, ontstaat een gevoel dat je welkom bent. De oude chesterfield bank geeft de ruimte hier karakter. De plantenbak achter de bank creëert een natuurlijke afscheiding.

Op de vloer hebben we een Perzisch tapijt toegepast om in de lounge meer sfeer te krijgen. Zo ontstaat een mooie plek waar klanten en gasten kunnen wachten met een lekker kopje koffie of thee. 

De pantry/ koffiemachine staat dichtbij de entreebalie in een maatwerkmeubel om de routing zo kort mogelijk te houden. In dit rechthoekige maatwerkmeubel zijn verschillende functies gecombineerd. Naast de pantry is er een treinzitje voor een informeel overleg, een printer en een lange kastenwand voor alle medewerkers. Elk bureau heeft ook een plantenbak om zo een fijne werkplek te creëren.

 

De werkplekken zijn voorzien van een zachte tapijttegel. Hierdoor maken we onderscheid tussen de werkplekken en de looproute. De tapijttegels zorgen daarnaast samen met een akoestisch vlokkenplafond voor een prettige akoestiek in de ruimte.

Doordat er gebruik gemaakt is van een vlokkenplafond kan de hoogte optimaal benut worden en is de constructie mooi in beeld. Dit draagt eveneens bij aan de industriële sfeer.

Aan de muur hebben diverse handgemaakte kunstwerken van houtskool toegepast met afbeeldingen van het bedrijf. Dit geeft  mooi het ambacht weer en met een metalen lijst maakt dit de ruimte helemaal af.

 Home | onze projecten | Interieur | Nieuwbouw kantoor Hartman
arrow
hartmankopfotointerieur

hartmankopfotointerieur

10
Korfker Architecten | ymake