Kubistische villa Wellerwaard Emmeloord

Interieurarchitect:

Regina Rodermond

 

Opdrachtgever:

Gemeente Noordoostpolder                                  

Status:

Verkoop & ontwikkeling

Fase 2 in verkoop

 

De architectuur van deze villa in Emmeloord heeft een moderne strakke vorm. De uitdaging voor het interieurontwerp is om de ruimtes leefbaarheid, geborgenheid en warmte te laten ademen.

 

Als hart is in de ruimte een blok geplaatst, uitgevoerd in hout, die alle verschillende facetten met elkaar verbindt. Entree, woonkeuken, woonkamer, kantoor (tevens te gebruiken als speelkamer of TV-kamer) en de verdieping komen hier samen. Omdat de natuur van de Wellerwaard zo imposant is hebben we ervoor gekozen om de achtergevel bijna geheel transparant te houden zodat er een prachtig panorama ontstaat. Met veel daglicht geeft dit binnen de hele dag een warme sfeer en door het juiste lichtplan ontstaat er ‘s avonds ook een aangename sfeer.

 

Met het ontwerp van het interieur is natuurlijk ingespeeld op dat mooie panorama. De ruime zithoek is gericht op binnen en buiten zodat je overdag heerlijk van de natuur kunt genieten. ’s Avonds zorgt de haard, die als imposant element tussen de woonkamer en het kantoor is gepositioneerd, voor extra sfeer. Stoere, strakke stalen deuren zijn toegepast bij de entree en aan weerszijden van de haard. Zo blijft de woning transparant, maar creëer je tegelijkertijd knusse plekken waar je je terug kunt trekken.

 

De keuken, deels verwerkt in het hart van de woning, is vervaardigd uit donker hout met een marmer blad. Dit combineert mooi met het compleet uit corian vervaardigde kookeiland. Daarachter is een vakkenkast ontworpen die de keuken nog meer sfeer en beleving geeft. 

 

Samengevat is het een sfeervol en helder ontwerp met mooie zichtlijnen naar buiten. Door gebruik van kleuren, bijzondere exclusieve materialen en aandacht voor detaillering ontstaat een leefbaar en warm interieur dat geborgenheid ademt. naast het intieur droegen wij ook zorg voor het bouwkundig ontwerp.

 

 

Home | onze projecten | Interieur | Kubistische villa Wellerwaard Emmeloord
arrow
interieur kubistische villa We

interieur kubistische villa We

10
Korfker Architecten | ymake