Nieuwbouw bedrijfsgebouw Hetebrij Wolvega

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst, Siebren Bos

Opdrachtgever:
Hetebrij Bouw 

Aannemer:
Hetebrij Bouw 

Status:
In ontwikkeling

Binnenkort start de bouw van het nieuwe bedrijfspand voor Hetebrij Bouw en Hetebrij Prefab in Wolvega. Hetebrij heeft sinds de oprichting in 2008 een stormachtige groei doorgemaakt. Zowel het bouwbedrijf als de prefab-afdeling hebben hun naam gevestigd in de branche. Een bijzonder gegeven gezien de crisis waar de bouw in die tijd doorheen is gegaan.

 

Het bedrijfspand bestaat uit 975 m² kantoor en 3450 m² productiehal. Hout en metselwerk zijn twee materialen die een belangrijke rol spelen in het bedrijf. Met metselwerk verbeelden we de bouwactiviteit van het aannemersbedrijf. De houten gebinten verwijzen naar de prefabafdeling en de houtskeletbouw. Daarnaast zijn de houten staanders ook een verbeelding van een transparante en authentieke benadering van Hetebrij. What you see is what you get.

 

De robuuste, stalen dakrand geeft het geheel een stoere uitstraling, passend bij het karakter van Hetebrij als groeibedrijf. De productiehal is door middel van stroken gesegmenteerd waardoor de lengte van het volume gebroken wordt. Op die manier voegt het gebouw zich met zijn schaal beter in het straatbeeld.
Home | onze projecten | Industrieel bedrijven | Nieuwbouw bedrijfsgebouw Hetebrij Wolvega
arrow
hetebrijprojectfoto02

hetebrijprojectfoto02

10
Korfker Architecten | ymake