Horecapaviljoen BRUUT! Emmeloord

Projectteam:
Gerben ter Horst, Robin Frings 
en Harm Korfker

Ontwikkelaar/Aannemer:
Evertsen Bouw  

Exploitant:
Jarno van den Berg en Rudi van der Graaf

Status:
In ontwikkeling

Een nieuw beeldmerk voor Emmeloord is de beste manier om horecapaviljoen BRUUT! in het kort te omschrijven. Dit nieuwe horecapaviljoen komt op het centrale plein De Deel te staan en zal de levendigheid in het centrum enorm versterken.

 

We hebben in het ontwerp gekeken naar de geschiedenis van de Noordoostpolder en inspiratie gehaald uit de eerste bebouwing na de drooglegging. Het horecapaviljoen is dan ook een ode aan de karakteristieke, houten barakken waar de eerste polderpioniers in verbleven. De grote, glazen puien brengen moderniteit in het paviljoen en nodigen uit om binnen te komen.

 

De massa van het paviljoen vormt een wand die het cultuur- en horecaplein op een natuurlijke wijze omkadert. De krachtige vorm van het pand verbeeldt op een uitgesproken, maar ingetogen manier de ontwikkeling van de polder. Met het hergebruikte, duurzame hout in de gevel wordt verbinding gezocht met de ruwe pioniersgeschiedenis van het gebied. Het glazen volume komt als het ware uit het houten volume voort en is geïnspireerd op een kas beeld van de moderne landbouw en de toekomst van de Noordoostpolder. Door de transparantie van het horecapaviljoen reageert BRUUT! aan alle zijdes op zijn omgeving en ontstaat een hoge mate van verbondenheid met het plein.

 

In het horecapaviljoen wordt gekookt met eerlijke en verse producten die grotendeels uit de polder zelf komen. Fijne bijkomstigheid is dat je bij BRUUT! kunt borrelen in een loungesetting. Voor de open haard genieten van een wijntje en een borrelplank is de ideale besteding van een koude wintermiddag. Al kun je natuurlijk ook kiezen voor het wegzakken in een van de heerlijke fauteuils met een speciaalbiertje.

 

In de zomer is het terras van het horecapaviljoen in Emmeloord de ideale plek voor een lunch met familie en vrienden. Omdat het terras aan het cultuur- en horecaplein grenst is er genoeg te zien. Tel daar de open keuken, de koffiebranderij en de cocktailbar bij op en je hebt het decor van BRUUT! te pakken.

 

Naar verwachting opent BRUUT! in januari 2021 zijn deuren.

Home | onze projecten | Horeca | Horecapaviljoen BRUUT! Emmeloord
arrow
Horecapaviljoen Emmeloord

Horecapaviljoen Emmeloord

10
Korfker Architecten | ymake