Uitbreiding hotel t Voorhuys Emmeloord

Architect:

Gerben ter Horst

 

Interieurarchitect:

Regina Rodermond (Huyskamer) en E.S.T.I.D.A (hotelkamers)

 

Aannemer:

Bouwbedrijf Verwer

 

Status:

Gerealiseerd

Hotel 't Voorhuys vormt met zijn grandcafé het centrale punt van de Emmeloordse horeca. Het bestaande hotel heeft 25 kamers en al lange tijd leefde de wens om de capaciteit uit te breiden. In het kader van de plannen voor vernieuwing van het centrum is de mogelijkheid ontstaan om aan de westzijde van het pand een volume toe te voegen met plek voor 12 hotelkamers. Tevens was er ruimte voor een tuinkamer met privéterras. Eigenaren Twan Hakvoort en Renée van Hellendoorn hebben Korfker Architecten gevraagd te tekenen voor de uitbreiding. 

Het ontwerp combineert de karakteristieke Delftse school architectuur van het bestaande pand met eigentijdse elementen waarmee stylistisch wordt aangesloten op het naastgelegen park. Speelse metselwerkverbanden, eigenwijze kozijnen en unieke hekwerken versterken het royale karakter van het hotel-grandcafé.

Op de zuidwesthoek is de Huyskamer (eet-/vergaderzaal) uitgebreid met een mooie tuinkamer met privéterras waarmee de multifunctionaliteit van deze ruimte exponentieel toeneemt. In de zomermaanden kunnen hotelgasten op dit terras ontbijten onder de zon en uitkijken op het park. 

Leuk feit: Het gebouw dingt mee in de wedstrijd van de BNA voor Gebouw van het Jaar 2019. Meer informatie over ons ontwerp vind je op https://www.gebouwvanhetjaar.nl/entry/t-voorhuys/

Home | onze projecten | Horeca | Uitbreiding hotel t Voorhuys Emmeloord
arrow
t Voorhuys

t Voorhuys

10
voorhuys-detail

voorhuys-detail

10
detail-voorhuys

detail-voorhuys

10
voorhuys

voorhuys

10
Korfker Architecten | ymake