Strandpaviljoen Bij Ons in de Wellerwaard Emmeloord

Architect:

Gerben ter Horst

 

Interieurarchitect:

Esther Lammerink

 

Aannemer:

Bouwbedrijf Doorn 

 

Opdrachtgever:

John en Ilse van Beek Eindeloos

 

Status:

Gerealiseerd

Eten, drinken en genieten in recreatiegebied de Wellerwaard (Emmeloord) doen inwoners van de Noordoostpolder in het sfeervolle strandpaviljoen ‘Bij Ons’. Wij hebben het paviljoen ontworpen en daarin gekozen voor een mix van eigentijdse architectuur en robuuste materialen. De schokbetonnen schuren die veelal in het buitengebied van de polder te vinden zijn hebben ons geïnspireerd in het ontwerp. Tegelijkertijd is er sprake van transparantie zodat gasten volop van het uitzicht kunnen genieten.

 

Aan de entreezijde richting de parkeerplaats heeft het gebouw een moderne uitstraling gekregen. De strakke zwarte staalplaat is als het ware om de constructie heen gevouwen om het schuurachtige karakter van het volume te benadrukken. Deze verwijzing wordt in de kopse gevels versterkt door het vakwerk. In de materialisatie van de zijgevel wordt de vertaling gemaakt naar de strandbeleving. De houten balken zorgen voor een robuust en warm beeld. De witte planken waarmee het vakwerk is ingevuld creëren een mooi contrast en verwijzen naar de strandbeleving van het paviljoen.

 

De dienstfuncties van het paviljoen zijn allen aan de voorgevelzijde gesitueerd zodat in het restaurant aan de waterzijde maximale openheid gecreëerd kan worden voor een optimaal uitzicht over het strand en het water. De houten kolommen in de veranda scheppen ook aan deze zijde een warm beeld. Door de brede glazen overkapping ontstaat een terras dat ook in het voor- en naseizoen volop gebruikt kan worden. Kortom: een bijzondere plek om te ontspannen, te vieren en te genieten!


Home | onze projecten | Horeca | Strandpaviljoen Bij Ons in de Wellerwaard Emmeloord
arrow
Bij Ons_vervolg_2

Bij Ons_vervolg_2

10
Korfker Architecten | ymake