Nieuwbouw circulaire groepsaccommodatie Bant

Architect:

Gerben ter Horst

 

Projectteam:

Gerben ter Horst, Arno Boersma 

en Harm Korfker

 

Opdrachtgever:

Vakantiepark Eigen Wijze 

 

Programma:

1227 m²

Ons ontwerp voor de nieuwe groepsaccommodatie van vakantiepark Eigen Wijze in Bant is genomineerd voor de Vernieuwend Initiatief Prijs (VIP) Flevoland. Met deze prijsvraag gaat de provincie Flevoland elke 2 jaar op zoek naar plannen die bijdragen aan de waarde en ruimtelijke kwaliteit van het landschap en de identiteit van Flevoland.

 

De opdracht was om een iconisch gebouw te ontwerpen dat het nieuwe gezicht van vakantiepark Eigen Wijze zal worden. Met het ontwerp verbeelden we de geschiedenis van de Noordoostpolder als bodem van de voormalige Zuyderzee. Het ontwerp laat zich lezen als een klein eiland op de drooggelegde zeebodem waarop de huizen een kleine gemeenschap vormen. Het heeft de accommodatie informeel al wel eens de naam klein Schokland opgeleverd. In de speelse volumes worden de verschillende groepsruimtes en studio’s gekoppeld door een glazen straat zodat ze samen een denkbeeldig dorp vormen. Zo vormt de groepsaccommodatie een beeld van de polderhistorie en straalt het rust en gemeenschapszin uit.

 

Voor de bouw hebben we als bouwteam in samenspraak met de opdrachtgever de ambitie gesteld om het de groepsaccommodatie circulair te bouwen. Het casco van het gebouw is bedacht in CLT waarmee het in de basis is opgebouwd uit een hernieuwbare grondstof. Voor de verdere materialisatie zal steeds gekeken worden naar de meest circulaire optie. Dat kan gaan om hergebruik van materiaal, nieuwe materialen die volledig los maakbaar zijn of materialen die bestaan uit een hernieuwbare grondstof. Verder zullen we bij de keuze voor installaties en in afbouw werken volgens het less is more principe. Materiaal dat je niet gebruikt levert de meeste milieuwinst op.

 

Voor meer informatie over VIP Flevoland kunt u hier terecht.

Home | onze projecten | Horeca | Nieuwbouw circulaire groepsaccommodatie Bant
arrow
eigenwijzeprojpage

eigenwijzeprojpage

10
Korfker Architecten | ymake