Expocentrum Agrofoodcluster Emmeloord

Architect:        

Gerben ter Horst en Jelle Post (BAUH)

 

Projectteam:

Gerben ter Horst, Jelle Post, Robin Frings en Harm Korfker


Plaats:

Noordoostpolder

 

Status:

Ontwerpstudie

De Agrofoodsector van Nederland staat internationaal hoog aangeschreven en levert jaarlijks een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse export wereldwijd. Het Agrofoodcluster is een landelijk opererend cluster, opgezet en gefinancierd door bedrijven en organisaties uit de open teelt. Het zet zich in voor het verspreiden van kennis, het aanjagen van innovatie en het stimuleren van business in de open teelt.

 

Het Agrofoodcluster is gevestigd in Emmeloord in de Noordoostpolder. Een gebied met een bloeiend agrarisch bedrijfsleven. Korfker Architecten werd gevraagd om samen met BAUH een ontwerp te maken voor een expocentrum. Doel: een aansprekend visitekaartje voor de open teelt creëren dat de missie van het Agrofoodcluster beter zal faciliteren.

 

Het expocentrum is ontworpen als een stapeling van kuubskisten die gebruikt worden om pootgoed in op te slaan. Het biedt plaats aan een presentatie-/exporuimte, een kantoor en een buitendek met ruimte voor productpresentatie. Met de toren heeft het centrum een uitkijkpunt dat ruimte geeft voor toelichting op proefvelden rondom het gebouw. Tevens vergroot het de attractiewaarde en de landmarkfunctie. Op deze manier versterkt het expocentrum de verbinding tussen het cluster en de polder.

 

Het ontwerp is enthousiast ontvangen, maar voor de uitvoering moet nog even geduld geoefend worden. Een nieuw polderlandmark in wording. Wij kunnen niet wachten!

Home | onze projecten | Expo | Expocentrum Agrofoodcluster Emmeloord
arrow
Agrofoodcluster_v

Agrofoodcluster_v

10
Korfker Architecten | ymake