CPO Beekdal Nunspeet

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever:
Diverse

Aannemer:
Bouwbedrijf G.G. Aalten

Adviseur:
Bijker Advies

Status:
In uitvoering, oplevering komt in zicht.

Woningen met een eigen gezicht en met een eigen indeling maar toch ook met samenhang. Dat typeert het CPO Beekdal het best. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Door dit mooie maar intensieve proces ontstaat vaak al ruim voor oplevering een band tussen de bewoners die uniek is.

 

In Nunspeet gaat het om 12 particuliere opdrachtgevers die samen hun droomhuis laten bouwen. In januari 2018 koos de groep Korfker Architecten, na het geven van een presentatie, uit als architect. In april 2019 is de bouw van twee rijtjes van 3, één van vier en een twee-onder-één-kapper gestart. Doordat iedere woning in overleg met de architect is ontworpen zit er veel variatie in de huizen. Dat maakt CPO projecten zo leuk, je kunt als opdrachtgever heel veel zelf bepalen.

 

Als je de woningen zo ziet springen de ‘dansende daken’ meteen in het oog. Een van de eisen in het beeldkwaliteitsplan was dan ook het creëren van een speels beeld. Verspringingen in de daken (zoals de puntige kap en de uitbouwen die door de gootlijn heen breken) zorgen voor variatie. Ook de accenten en kleuren zijn in ieder blok weer anders.

 

Toch straalt de straat eenheid uit. Kleuren, materialen en de vormen zijn, hoewel verschillend, wel op elkaar afgestemd.


Met CPO Beekdal krijgt de Nunspeetse wijk Molenbeek er een kleurrijke straat bij waar het met het buurtgevoel wel goed zit.
Home | onze projecten | CPO | CPO Beekdal Nunspeet
arrow
dynamische-vervolgfotobasis

dynamische-vervolgfotobasis

10
Korfker Architecten | ymake