5 Heerenhuizen in RK kerk Kraggenburg

Architect:
Gerben ter Horst

Ontwikkelaar:
OVT Ontwikkeling

Status:
Gerealiseerd
Omschrijving:

Wat ooit een ontmoetingsplek was voor dorpsbewoners is tegenwoordig een modern complex met 5 karaktervolle Heerenhuizen. Ondanks de transformatie tot woning blijft de voormalig Rooms-Katholieke kerk in Kraggenburg herkenbaar als centraal gebouw in het dorp. 

 

Het ontwerp heeft geresulteerd in een moderne woning waarin de karakteristieken van de kerk nog duidelijk zichtbaar zijn. De ronde bogen en oude, houten balken versierden vroeger de kerk, maar zorgen tegenwoordig voor sfeer en historie in de woonkamer. 

 

De ruimte van de kerk en de mooie bogen in de buitengevel zijn optimaal benut door in de woonkamer een entresol te plaatsen. De ruimtelijke beleving en het overdadige licht zijn jaloersmakend. De badkamer en slaapkamers zijn op de twee lagen daarboven gevestigd. Door de volledige hoogte te verdelen over vier lagen zijn de woningen uitzonderlijk ruim. 

 

Het speciale aan deze RK-kerk in Kraggenburg zijn de twee gezichten. Aan de entreezijde is het nog echt een kerk. Aan de woonzijde zie je door de pergola direct dat het gebouw een nieuwe bestemming heeft gekregen.

Leuk detail: deze houtconstructie verbeeldt ruimtelijk de zijbeuk die aan deze kant nooit werd gebouwd. In zijn huidige vorm is het een heerlijke buitenplaats die naadloos aansluit op de woonruimte. 

Home | onze projecten | Woningbouw | 5 Heerenhuizen in RK kerk Kraggenburg
arrow
dynamische-vervolgfotobasis

dynamische-vervolgfotobasis

10
Korfker Architecten | ymake