Tweekappers Marknesse

Architect:
Gerben ter Horst

Projectteam:
Gerben ter Horst. Harm Korfker en
Herman Slooyer

Opdrachtgever:
Gemeente Noordoostpolder

Aannemer:
Bouwtotaal Emmeloord

Status:
In ontwikkeling


Met 8 twee-onder-een-kap woningen in Marknesse-Zuid willen wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van deze nieuwbouwwijk. Dankzij het gebruik van roodkleurige gevelstenen en antracietkleurige dakpannen hebben de woningen een architectonische uitstraling. De groene deuren maken het kleurenpalet helemaal compleet. Leuk feitje: In het oude dorp van Marknesse komen groene deuren van oudsher voor.

Naast de verwijzing naar de historie van het dorp zijn de woningen ook gebaseerd op de architectuur van de Delftse school. De tweekappers hebben dan ook allemaal gemetselde schoorstenen. Verder heeft elke woning zijn eigen bijzonderheid. Een dakkapel die door de gootlijn loopt, een gedraaide gevel of een duidelijk kader om de kozijnen zijn daar een paar voorbeelden van. 

De variatie in de vorm, positie en kleurstelling van de tweekappers in Marknesse zorgt voor een levendig straatbeeld. Dat moet niet alleen voor een hoge woonkwaliteit in de wijk zorgen maar ook voor een fijne beleving onder de bewoners. 
Home | onze projecten | 2-onder-1-kap | Tweekappers Marknesse
arrow
pijlkruid-marknesse

pijlkruid-marknesse

10
Korfker Architecten | ymake