18 woningen Nagele

Architect:
Gerben ter Horst

Projecteam:
Gerben ter Horst, Harm Korfker en
Robin Frings

Opdrachtgever:
Bouwtotaal Emmeloord

Status:
Prijsvraag, 2e plek
Naar aanleiding van een prijsvraag van de Gemeente Noordoostpolder hebben wij voor Nagele 18 bijzondere huizen ontworpen. We hebben de prijsvraag uiteindelijk niet gewonnen, maar we zijn wel trots op het ontwerp.

Nagele is wereldwijd beroemd als dorp met de platte daken en natuurlijk hebben de woningen in ons ontwerp ook een plat dak. Maar het meest bijzondere aan deze huizen is het feit dat ze binnenstebuiten zijn gekeerd. 
Dat houdt in dat de achtertuin aan de straatzijde ligt en dat de entree aan een binnenplaats grenst.

De 18 bijzondere woningen stralen dankzij de grote ramen, de houten betimmering en de bijbouw met keuken een ruime en lichte sfeer uit. Daarin hebben we geprobeerd recht te doen aan de oorspronkelijke ontwerpfilosofie van de architecten van Nagele; ruime en lichte woningen creëren met voorzieningen voor de moderne mens.

De straatzijde krijgt dankzij de aanleg van hagen en een pergola een vriendelijke aanblik. Terwijl het binnenhofje bij de entree door de bankjes, grasvelden en beplanting gezelligheid uitstraalt en gemeenschap bevordert. De perfecte plek voor een buurtbarbecue. 

Home | onze projecten | Woningbouw | 18 woningen Nagele
arrow
nagele-achterggrond

nagele-achterggrond

10
Korfker Architecten | ymake