Moderne villa te Almere

Architect:

Gerben ter Horst

 

Interieurarchitect:

Bram Vormans


Aannemer:

Hetebrij Bouw Wolvega                                                               

Plaats:

Almere

 

Status:

Opgeleverd

Omschrijving:

Voor het ontwerp van deze woning zijn we uitgedaagd om een strakke moderne woning te maken en de opdrachtgever te verrassen. Die uitdaging zijn we met plezier aangegaan en bij het zien van het resultaat was de opdrachtgever verkocht. Door het langgerekt ontwerp, toont de villa zich maximaal aan de straatzijde. Aan deze lange zijde geeft het lijnenspel het ontwerp een grote zeggingskracht. De lange en strakke steen onderstreept dit nog eens.

Als tegenhanger is er op de woonlaag, de begane grond, gekozen voor een moderne verwerking van een houten gevelbekleding. Hierin komen moderniteit en warmte bij elkaar.De transparantie is naar de tuinzijde gemaximaliseerd en hier is tevens voorzien in een overkapping die een naadloze overgang van binnen naar buiten creëert.

Bij de ontwikkeling van de plattegronden is het overvloeien van ruimten en transparantie ook steeds een uitgangspunt geweest. De entree bestaat uit een portaal met garderobe en toilet en biedt toegang tot de riante woonvertrekken. De trap is bewust onderdeel van het wonen, om ook de verdieping optimaal te betrekken bij de begane grond.

De slaapkamers zijn mooi groot van formaat en kijken rondom uit over de omgeving. In het interieur is het samenspel tussen strak en warm eveneens doorgevoerd. Met de combinatie van stucwerk, een gietvloer, betonciré en hout wordt een strak en warm interieur gecreëerd dat recht doet aan deze bijzondere villa.

Home | onze projecten | vrijstaande woningen | Moderne villa te Almere
arrow
modernevillaalmere04

modernevillaalmere04

10
modernevillaalmere05

modernevillaalmere05

10
modernevillaalmere03

modernevillaalmere03

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0