Landhuis Wellerloo

Architect:

Gerben ter Horst

 

Opdrachtgever:

Particulier

 

Aannemer:

Hetebrij Bouw, Wolvega


Plaats:

Wellerwaard, Emmeloord

Omschrijving:

In natuurgebied Wellerwaard, nabij stad Emmeloord, staat een statig landhuis dat past in de landelijke omgeving. Het landgoed doet denken aan de buitenverblijven van de notabelen van weleer. Maar dan wel met een eigentijds gezicht. Architect Gerben ter Horst heeft de luxe woning ontworpen.

 

In het open polderlandschap valt het landgoed op. Maar zodra je via de oprijlaan naar het woonhuis rijdt wordt de sfeer steeds intiemer. Dat komt omdat er door het bijgebouw een binnenplaats is ontstaan. Ook het rieten dak, de grote ramen en de zwarte kozijnen in de witte muren geven het landgoed een romantische uitstraling.

 

De combinatie van volume/intimiteit is tevens doorgevoerd in het interieur. De woonkamer heeft enorme glazen puien die een 'buitenleven' gevoel doen creëren. In de keuken zijn de ramen kleiner van vorm en daardoor onstaat er een meer intiemere sfeer. Over buitenleven gesproken: het terras laat zich goed lenen voor het aansteken van de barbecue en onder genot van een wijntje de zonsondergang te bewonderen. 

Home | onze projecten | vrijstaande woningen | Landhuis Wellerloo
arrow
wellerloo

wellerloo

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0