Op de Wieken

Architect:

Gerben ter Horst

 

Opdrachtgever:

Op de Wieken

 

Plaats:

Tollebeek

 

Status:

In uitvoering

Omschrijving:

Een kleurrijke plek waar kinderen zich veilig en geliefd voelen is waar het in een school om draait. Mede om die reden was Basisschool De Wieken in Tollebeek grondig toe aan een update. De lokalen waren ruim en licht, maar dubbel glas ontbrak. En ook de lay-out was onlogisch. Dat de kantoorruimtes aan de achterkant zaten en de gemeenschapsruimte in gebruik was als leslokaal waren niet bevorderlijk voor de gezelligheid.

In het ontwerp hebben we een multifunctionele ruimte gecreëerd wat gezien kan worden als het middelpunt van de school. Het is een kleurrijke plek waar ouders met elkaar kunnen kletsen, waar kinderen zelfstandig werkjes kunnen doen en waar een podium kan worden gemaakt voor optredens. De kantoorruimtes zijn verplaatst naar de entree zodat er goed zicht is op de ingang van de school. 

Het leuke van dit project is dat ouders en kinderen zeggenschap in het ontwerp hebben gehad. De verwachting is dat De Wieken in de zomervakantie klaar is zodat de leerlingen in het nieuwe schooljaar les krijgen in hun oude, maar nieuwe school. 


Home | onze projecten | Scholenbouw | Op de Wieken
arrow
op-de-wieken-tollebeek

op-de-wieken-tollebeek

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0