Uitbreiding en renovatie AH Apeldoorn

Architect:

Gerben ter Horst

 

Opdrachtgever:

Bredewout

 

Plaats:

Apeldoorn

 

Status:

Gerealiseerd

Omschrijving:

Bij de bestaande winkel aan de Schapendoesweg was de routing van bezoekers, laden/lossen en parkeren niet optimaal. Met de vraag een uitbreiding te bedenken, ontstond de mogelijkheid om deze punten te optimaliseren.

 

Door de entreepositie van de winkel te verplaatsen naar het parkeerplein aan de achterzijde is een zeer gebruiksvriendelijke en communicatieve winkel gecreëerd. De bestaande, gesloten achtergevel is open gebroken en transparant gemaakt. Hierdoor ontstaat er directe interactie tussen de bezoeker en de winkel. Daarnaast is de verbinding met het parkeerterrein door deze verplaatsing aanzienlijk verbeterd.

 

De uitbreiding van het magazijn en de kantoren werd in dit ontwerp onderdeel van deze nieuwe beweging. Door in het ontwerp te zoeken naar een integrale oplossing is het verschil tussen bestaand en nieuw geminimaliseerd en is er ogenschijnlijk een compleet nieuwe winkel gebouwd.

 

De entree van de winkel ligt op de hoek, waarmee deze van meerdere kanten goed zichtbaar is. Door de hoek af te schuinen ontstaat er een overkapping net voor de entree. De lijn van het metselwerk van de entreegevel is doorgetrokken in de 2-laagse nieuwbouw. Door deze nieuwbouw te voorzien van een glasstrook en een stevige dakrand oogt het totaal slank en dynamisch.


Home | onze projecten | retail | Uitbreiding en renovatie AH Apeldoorn
arrow
AH Apeldoorn

AH Apeldoorn

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0