Renovatie gemeentehuis Putten

Projectteam:

Gerben ter Horst, Esther Lammerink, Regina Rodermond, Arie Dam, Albert Dunning en Harm Korfker

 

Opdrachtgever:

Gemeente Putten                              


Installatieadviseur:

DWA, Rijssen

 

Duurzaamheid:

Labelsprong van E naar A

 

BVO:

6500 m²


Plaats:

Putten

 

Status:

In uitvoering (oplevering juli 2019)

Omschrijving:

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw is een van de belangrijkste uitgangspunten in de renovatie van het gemeentehuis in Putten. Wij wonnen de architectenselectie voor dit project in juli 2017 en eind 2018 is de verbouwing gestart.

 

In het ontwerp hebben wij de drie uitgangspunten vanuit de gemeente Putten volop in de schijnwerpers gezet. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast wordt de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er voor de entree een autovrij plein ontstaat.

 

Een belangrijk uitgangspunt is het verankeren van het gemeentehuis in zijn omgeving. Het gebruik van metselwerk maakt dat het gebouw aansluit op de bestaande baksteenarchitectuur van Putten. Op deze manier blijft de herkenbaarheid als gemeentehuis gewaarborgd. De transparante gevels worden gecombineerd met verticale houten stijlen die verwijzen naar Putten als bomendorp. De warme uitstraling van het hout versterkt het gevoel van gastvrijheid.

 

Het ontwerp is op alle fronten duurzaam. De bouwfysische aanpassingen, verbetering van de schil, hergebruik van materialen en de nieuwe hoogwaardige installatie maken dat er een labelsprong wordt gemaakt van E naar A.

 

Ook het interieur wordt onder handen genomen. Uitgangspunt is een interieur dat rust uitstraalt en aansluit op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

Home | onze projecten | Publieke gebouwen | Renovatie gemeentehuis Putten
arrow
entreegeveldyn

entreegeveldyn

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0