Interieur gemeentehuis Putten

Projectarchitect:
Gerben Ter Horst

Interieurarchitecten:
Regina Rodermond & Esther Lammerink - Saris

Opdrachtgever:
Gemeente Putten

 

Duurzaamheid:

Labelsprong van F naar A


Plaats:
Putten
Omschrijving:

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw is een van de belangrijkste uitgangspunten in de renovatie van het gemeentehuis in Putten. Wij wonnen de architectenselectie voor dit project in juli 2017 en eind 2018 is de verbouwing gestart.

 

In het ontwerp hebben wij de drie uitgangspunten vanuit de gemeente Putten volop in de schijnwerpers gezet. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast wordt de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er voor de entree een autovrij plein ontstaat.

 

Ook het interieur wordt onder handen genomen. Uitgangspunt is een interieur dat rust uitstraalt en aansluit op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.


Home | onze projecten | interieur | Interieur gemeentehuis Putten
arrow
putten

putten

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0