Strandpaviljoen Wellerwaard Emmeloord

Architect:

Gerben ter Horst

 

Aannemer:

Bouwbedrijf Doorn Emmeloord

 

Opdrachtgever:

John en Ilse van Beek, Eindeloos

 

Plaats:

Emmeloord

 

Status:
In ontwikkeling

 

Verwachte oplevering:
voorjaar 2017

Omschrijving:

Met trots presenteren wij het strandpaviljoen dat wij ontworpen hebben voor Ilse en John van Beek van Eindeloos Emmeloord.

 

In het ontwerp is een mix gevonden van eigentijdse architectuur en de robuuste beleving van een strandpaviljoen. Het paviljoen komt te staan op het strand van het nieuwe recreatiegebied de Wellerwaard. Landbouwgrond in het buiten gebied die is getransformeerd tot ruimte voor recreatie. Een kenmerkend bouwelement in het buitengebied is de schokbetonnen schuur met zijn uitgesproken betonconstructie. Deze karakteristieke polderbouw heeft ons geïnspireerd in de hoofdvorm en de vlakverdeling in de zijgevel. Tegelijkertijd vraagt de ligging aan het water, te midden van de natuur, om transparantie om de mooie omgeving volop te beleven en natuurlijke materialen die passen bij het strand.

 

Aan de entreezijde richting de parkeerplaats heeft het gebouw een moderne uitstraling gekregen. De strakke zwarte staalplaat is als het ware om de constructie heen gevouwen om het schuurachtige karakter van het volume te benadrukken. Deze verwijzing wordt in de kopse gevels versterkt door het vakwerk. In de materialisatie van de zijgevel wordt de vertaling gemaakt naar de strandbeleving. De houten balken zorgen voor een robuust en warm beeld. De witte plank waarmee het vakwerk is ingevuld creëren een mooi contrast en verwijzen naar de strandbeleving van het paviljoen.

 

De entree doorsnijdt het schuurvolume en vorm met zijn witte contrast een doorgang naar binnen. De dienstfuncties van het paviljoen zijn allen aan de voorgevelzijde gesitueerd zodat in het restaurant aan de waterzijde maximale openheid gecreëerd kan worden voor een optimaal uitzicht over het strand en het water. De houten kolommen in de veranda scheppen ook aan deze zijde een warm beeld. Door de brede glazen overkapping ontstaat een terras dat ook in het voor- en naseizoen volop gebruikt kan worden. Kortom: een bijzondere plek om te ontspannen, te vieren en te genieten! 


Home | onze projecten | Horeca | Strandpaviljoen Wellerwaard Emmeloord
arrow
strandpaviljoen_02

strandpaviljoen_02

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0