Horecapaviljoen de Deel Emmeloord

Ontwerpteam:

Gerben ter Horst, Robin Frings en 

Harm Korfker

 

Ontwikkelcombinatie:

Bouwbedrijf Doorn, Johan Visser en Harry Goos

 

Plaats:

Emmeloord

 

Omschrijving:

Na maanden noeste arbeid in een multigedisciplineerd team en weken geduldig wachten op de uitslag kregen wij begin 2018 te horen dat Korfker Architecten de competitie voor een nieuw horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord gewonnen heeft. “Een eigenwijs pand, een nieuw beeldmerk en toch ingetogen,” aldus het juryrapport.  

 

Noest is een vernieuwend gebouw dat in het hart van Emmeloord zou komen te staan. Een pand dat in zijn verschijningsvorm en in zijn interieur bijdraagt aan de unieke horecabeleving die het huisvest. 

In zijn massa vormt het paviljoen een wand die het cultuur- en horecaplein op een natuurlijke wijze kadert. Deze krachtige vorm opent zich in de lengterichting en transformeert tot een kasachtig volume op de kop. Een vormontwikkeling die op een uitgesproken maar ingetogen wijze de ontwikkeling van de polder verbeeldt en refereert aan de moderne vormen van landbouw.

 

Vanwege omstandigheden hebben wij later dat jaar besloten om het ontwerp terug te trekken. Toch zijn wij enorm trots op Noest.Home | onze projecten | Horeca | Horecapaviljoen de Deel Emmeloord
arrow
noest-vervolg02

noest-vervolg02

10
noest-vervolg03

noest-vervolg03

10
noest-vervolg

noest-vervolg

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0