Uitbreiding en renovatie JUMBO Vriezeveen

Architect:

Gerben ter Horst

 

Opdrachtgever:

Jumbo Vastgoed BV

 

Plaats:

Vriezeveen

 

Status:

Gerealiseerd

Omschrijving:

Bij een bestaande supermarkt in Vriezeveen is door verschillende uitbouwen in loop der jaren de leesbaarheid en herkenbaarheid van de winkel afgenomen. Verder oogde het pand wat rommelig en gedateerd. Met een uitbreiding richting het parkeerveld – tevens ook de voorgevel van de winkel – ontstond er een kans om de winkel te voorzien van extra oppervlak en van een nieuw en eigentijds gezicht.

 

Met het ontwerp is aangesloten op de typologie van de bestaande bebouwing. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwende kapvorm, die aansluit op de vele kapvormen in de directe omgeving. Door de kap asymmetrisch te maken is een duidelijk accent gelegd op de positie van de entree. De kap wordt gevormd door een houten spantconstructie. Dit geeft de entree robuustheid en sfeer. Door de extra hoogte en de transparantie in de entreegevel is de binnenkomst bijzonder prettig.

 

In de vorm en kleur van het metselwerk is aansluiting gezocht op het bestaande pand. Op die manier ontstaat er samenhang, ondanks de verschillen tussen oud en nieuw.

 

Referentie: 

Lees wat van vastgoedacquisiteur Rob de Bakker van Jumbo Vastgoed en supermarktondernemer Jacqueline Fikkert vertellen over de samenwerking met Korfker Architecten.

Home | onze projecten | retail | Uitbreiding en renovatie JUMBO Vriezeveen
arrow
JUMBO Vriezenveen

JUMBO Vriezenveen

10
Korfker Architecten | MiracleWeb 3.0